Adana Tarihi - “ATATÜRK VE CUMHURİYETE GİDEN YOL HİKAYESİ”

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://events.teams.microsoft.com/event/a5efd8a4-7681-4360-a08d-6341f89d8ea8@2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

Daha sonra paylaşılacaktır…

 

 

Cezmi YURTSEVER

1956 yılında Kadirli'de doğdu. İlk-Orta-Lise eğitimini Kadirli'de tamamladı. Tarihi olaylara ve konulara olan ilgisi nedeni ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde 1972/75 yıllarında eğitimini sürdürdü. Liselerde Tarih Öğretmenliği görevinde bulundu. 2006 yılında Adana  Fen lisesi Tarih Öğretmeni iken emekli oldu.

1990'lı yıların başlarında Adana Valiliğinin destekleri ile Kurtuluş Savaşını yaşamış hayatta bulunan gazilerle görüşerek röportajlar yaptı. Kadirli-Çukurova, Türk-Ermeni tarihi ilişkileri ve Genel Tarih konularında 70 kitap yayınladı.

Yerel TV, gazeteler ve sosyal medyada Tarih Sohbetleri yazıları yayınlandı. Belgesel film çekimleri gerçekleştirdi. 

Atatürk ve Adana tarihi konularını içine alan son kitabı BİR DESTANDIR ADANANIN KURTULUŞU" kitabı Adana'nın Kurtuluşunun 100. yılında 2022 yılında  Adana Valiliği ve STK'ların destekleri ile yayınlandı.

Kadirli'nin bir dağ köyü olan MEHİRLİ'de TARİH ARAŞTIRMALAR MERKEZİ  kurdu. Osmanlı Arşiv kaynaklı 100 bin belge, 1000 defter ve Kadirli ile ilgili 10 bin fotoğrafı araştırmacılara açtı.

Tarihçi Yurtsever'ini hayat felsefesi "Tarih ve toprak ses verirse, hayaller ve duygular canlanır, gerçekler ortaya çıkar" sözlerinde anlam bulur.